Cum să ștergeți sau să dezactivați contul Google

Vrei să scapi de contul tău Google? Ei bine, ești în locul potrivit. În acest articol, vă voi spune pași simpli pentru a șterge sau a dezactiva contul Google. În special, puteți șterge sau dezactiva complet contul dvs. Google cu o singură atingere. Acestea fiind spuse, puteți opta și pentru eliminarea anumitor servicii din contul dvs., inclusiv Gmail, YouTube, printre altele.





Cum să ștergeți sau să dezactivați contul Google?

În unele ocazii, contul dvs. Google poate să nu mai fie necesar. Acum că nu îl veți folosi, este mai bine să vă luați la revedere ștergându-l complet. Asemenea situații apar sporadic în care doriți să abandonați complet un cont Google din motive specifice. Acestea fiind spuse, vă voi arăta pașii pentru a șterge sau a dezactiva contul. Dar rețineți că ștergerea va fi permanentă. Din fericire, puteți descărca datele importante înainte de a face același lucru.



Citește și: Cum să utilizați noul chat YouTube în aplicație

Înainte de a vă șterge contul Google: faceți o copie de rezervă a datelor Google

Dacă intenționați să ștergeți doar contul dvs. Google sau chiar contul Gmail, este întotdeauna recomandat să descărcați și să salvați datele în avans. Pentru a face backup la date:



  Șterge-Contul-Google



  1. Deschideți browserul web și accesați https://myaccount.google.com/ and go to “Data and personalization” in the left sidebar.
  2. Derulați în jos și atingeți opțiunea „Descărcați datele” sub titlul „Descărcați, ștergeți sau creați un plan pentru datele dvs.”.
  3. Selectați produsele Google pe care doriți să le includeți în fișierul dvs. Apoi, configurați setările pentru fiecare produs și faceți clic pe „Next”.
  4. Acum, personalizați formatul fișierului, metoda de livrare și dimensiunea arhivei.
  • Alegeți tipul de fișier între .zip, .tgz și .tbz
  • Selectați dimensiunea fișierului între 1 GB și 50 GB (va fi împărțit într-o dimensiune mai mică dacă dimensiunea este prea mare)
  • Optați pentru un link de descărcare directă sau salvați copia de rezervă în Drive, Dropbox sau OneDrive ca metodă de livrare
  1. În cele din urmă, atingeți „Creați arhiva” și datele vă vor fi trimise folosind metoda de livrare aleasă.

Ce se întâmplă când ștergeți contul dvs. Google?

Acum că ați făcut o copie de rezervă a datelor, este important să știți ce se întâmplă atunci când vă ștergeți contul Google. După ștergerea contului:

  • Veți pierde accesul la toate datele și conținutul din acel cont, inclusiv e-mailuri, fișiere, fotografii și calendare.
  • Nu este posibil să utilizați serviciile Google pentru a accesa servicii precum Gmail, Drive, Calendar sau Google Pay.
  • Veți pierde abonamentele și conținutul achiziționat cu acel cont, pe YouTube sau Google Play. Include conținut precum aplicații, filme, jocuri, muzică și programe de televiziune.
  • Istoricul Google Chrome, parolele salvate, marcajele nu vor mai fi accesibile.
  • Adresa dvs. de Gmail va fi ștearsă. E-mailurile trimise la adresa Gmail corespunzătoare nu vă vor ajunge. Cu toate acestea, adresa dvs. nu poate fi reutilizată de dvs. sau de oricine altcineva.
  • Veți pierde toate contactele sincronizate cu contul.
  • Vă veți pierde contul în aplicațiile, jocurile și serviciile în care ați folosit contul anterior pentru a vă înregistra. Prin urmare, conectați mai bine un alt serviciu de autentificare înainte de a vă șterge contul.

Ștergeți-vă definitiv contul în 2 minute

Odată ce sunteți complet sigur că veți pierde lucrurile menționate mai sus, continuați cu atenție următorii pași pentru a vă șterge contul Google:



  Ștergeți-un-serviciu-Google-din-Contul-Google



internetul nu funcționează pe Android
  1. Du-te la ta Setările contului Google și accesați „Date și personalizare”.
  2. Derulați în jos, căutați titlul „Descărcați, ștergeți sau creați un plan pentru datele dvs.” și atingeți opțiunea „Ștergeți un serviciu sau contul dvs.”.
  3. Apoi, faceți clic pe „Ștergeți contul”, reintroduceți parola contului și continuați cu instrucțiunile afișate.

Odată finalizați pașii de mai sus, Google vă va șterge complet informațiile din ecosistem. Dacă vă răzgândiți, puteți inversa procesul de eliminare conectându-vă la contul dvs. în termen de 2-3 săptămâni.

Citește și: Cum să activați modul întunecat în Google Chrome pe Android

Eliminați individual Gmail, YouTube și alte servicii Google din cont

Ce se întâmplă dacă doriți să eliminați un anumit serviciu din contul dvs.? Ei bine, în acest caz, nu este necesar să vă ștergeți complet contul! Pentru a elimina Gmail, YouTube, Google Plus sau orice alt serviciu Google, urmați instrucțiunile de mai jos:

  1. Urmați pașii 1 și 2 din procedura anterioară pentru a șterge contul.
  2. Când vă aflați în fila „Ștergeți un serviciu sau contul dvs.”, atingeți opțiunea „Ștergeți un serviciu”.
  3. Introduceți parola din nou.
  4. Pe pagina următoare, puteți alege serviciul pe care doriți să îl eliminați.

Pentru a vă șterge contul Gmail, faceți clic pe pictograma coș de gunoi de lângă Gmail. Puteți face același lucru pentru YouTube, Play Games, Google Play, Google Plus etc. În acest fel, puteți șterge un anumit serviciu Google fără a vă afecta contul.

Deci, acestea au fost câteva metode despre cum să ștergeți contul Google. Spune-ne întrebările tale (dacă există) în secțiunea de comentarii de mai jos. De asemenea, am dori să vedem de ce ați plănuit să vă ștergeți contul Google.